Jeg savner aldrig eventyr

Blog23. juli 2017

Min indre eventyrer har alle dage været en stor del af mig, som en lille gps, der konstant leder efter ting jeg ikke har oplevet før. Mit blik søger i nye retninger på jagt efter nye perspektiver – nysgerrigt, forundret – hele tiden ivrig efter at lære nye ting om verden.

Det er en legende tilgang til livet

Som barn må min omverden ofte have tænkt, jamen har det barn da ingen grænser? Jeg kastede mig (hovedløst ville nogen mene) ud på nye eventyr; var der en stige, kravlede jeg op ad den, var vi i Bilka blev jeg væk, fordi jeg havde mere travlt med at opleve end holde mig til 'flokken', var der en skov eller en stor mark var den bedste og eneste leg 'tingfinder-tur', som handlede om at finde ting og lave en fortælling om hvad de bruges til eller hvor de kom fra. 

Jeg kan skabe de muligheder, jeg drømmer om.

Fantasien fik frit spil og byggede en stærk overbevisning op i mig om at 'alt er muligt' her i verden. Det har ledt til mange diskussioner med min naturvidenskabelige veninde (ja hun har en phd i molekulær biologi), hvor hun i frustration har måtte erkende, at i mit univers findes ingen grænser, formler, love eller regler, der er uomtvistelige. Hun har igen og igen hørt mig sige ’jamen, hva’ nu hvis…?'. 

Jeg har til stædighed i dag den overbevisning, at vi mennesker på ingen måder har fundet sandheden om hvordan universet fungere. Vi har skabt en lang række fortællinger om verden, som vi har brug for, som holdepunkter i vores eksistens. Men det er der sandhed for den ene, behover på ingen måde at være sandhed for den anden. Verden kan ses fra tusind vinkler og for mig er det en fordel, der giver en åbning for udvikling og skabelse af en ny og bedre verden hver eneste dag. 

Mit 'alt er muligt', har dog udviklet sig med tiden, fra den mere naivistiske tilgang, hvor jeg kastede mig hovedløst og impulsivt ud i hvad som helt, til en erkendelse af, at jeg (og alle) har en skaberkraft, der gør det muligt, at tiltrække og skabe præcis de omstændigheder jeg drømmer om. Faktisk tror jeg så meget på min egen skaberkraft, at jeg ofte begiver mig ud på eventyr, hvor kun mit hjertes mod gør at jeg ikke bukker under for frygten for at fejle eller mislykkedes. 

Evnen til at se nye veje, når alle andre synes alle stier er velbetrådt. 

En stor del af mit arbejde består i at gå forrest på de stykker af rejsen, hvor uvisheden er størst og det er uklart hvilke muligheder der er, og hvilken retning der er bedst. Når de kendte værktøjer svigter og det kræver ekstra mod at prøve noget nyt, skaber jeg en god ramme, hvor du eller dit team kan gå på eventyr i ukendt land og samtidig komme sikkert hjem igen med de guldkorn I har fundet på vejen. 

 

Smid gerne en kommentar:

bubblemedia