Find dit hjertemod

Blog15. december 2015

Hjertemod er den kraft du skal bruge til at gøre en forskel

Hvad er det første du tænker på, når hvis du tænker på dit hjerte? Hvad gemmer du der? Er noget af det forbundet med dit professionelle liv eller handler det mest om dit privatliv?

I mange år parkererede jeg hjertet på hattehylden på vej ud af døren, og tog mit business suit på og et ambitiøst udtryk og et ønske om at bevise over for andre at jeg var den absolut bedste på mit felt. Og ofte kom jeg hjem aldeles udmattet og med følelsen af at være utilstrækkelig og ikke dygtig nok, selvom jeg havde givet alt hvad jeg havde. Og mit hjertet havde savnet mig, hvilke kom til udtryk i at jeg havde en dyb følelse af at være ked af noget, jeg vidste bare ikke hvad, for min rationelle, ambitiøse hjernen kunne da overhovedet ikke se at der var noget at være ked af. Det var en stor splittelse.  

Når jeg kigger ud på erhvervslivet fornemmer jeg, at jeg ikke er den eneste, der oplever denne splittelse, hvor hjerte og følelser er noget der hører privatlivet til og vi fortæller hinanden en historie om at vores professionelle liv er præget af metal robusthed (ofte forvekslet med, at du IKKE viser dine følelser) og handler om at have travlt (ofte forvekslet med, at være effektiv), så der er ikke tid til at have det sjovt, lege, være nysgerrig og stille spørgsmål, undres, drømme, eksperimentere eller andet som ikke nødvendigvis har et mål (ofte forvekslet med et tal, gerne i procenter) eller målet er i hvert fald noget uklart.

Der er altså en stor del af os selv som vi er blevet enige om ikke hører til på de fleste arbejdspladser. Alligevel bliver der stillet store krav til at både ledere og medarbejdere skal være mere kreative og opfindsomme i en evig jagt på mere vækst og nye markeder. Vi bliver altså som mennesker bedt om at gøre det umulige – find på noget nyt og bedre – MEN du skal ikke bruge din fantasi og det skal helst være så billigt så muligt og hvis vi kan finde ud af det i forvejen så vi ikke skal lære noget nyt eller ændre for meget på hvad vi plejer at gøre, vil det være rigtig rigtig fedt!!!...

Jeg tror, at vi er nogle stykker, der længdes efter en anden vej. Der længes efter at det føles rigtigt at gå på arbejde, følelsen af at kæmpe for noget, at hjertet banker og det bobler indeni, på vej hjem, fordi man har gang i noget som virkelig, virkelig betyder noget – at vi gør en forskel.

Det er min mission med HJERTEMOD er at hjælpe dig med at finde ind til dit hjertes kraft – også i professionelle sammenhænge. Væk fra ’det er jo bare et arbejde’ og henimod

’Jeg eeeeeelsker mig job! ’Jeg gør en forskel!’ ’Jeg flytter noget i verden!’

Smid gerne en kommentar:

bubblemedia