Hvad er Hjertemod?

Blog26. december 2015

Det var den eneste rigtige og mest ærlige navn jeg kunne give min virksomhed, fordi det på bedste vis omfavner min mission – at bidrage til en mere kærlig arbejdskultur.  

I 2013 sad jeg i et sommerhus på Langeland og tænkte over mit liv. Jeg var nogle måneder tidligere løbet ind i en mur på arbejde, havde slået mig voldsomt og det gav anledning til at revurderer min tilgang til arbejde og karriere.

Denne post fra Facebook beskriver meget godt, begivenhederne der ledte op til denne opbremsning. 

billeder/skaermbillede-2015-12-26-kl-132215.png

I min notesbog lavede jeg en liste over hvad jeg ville fokusere på fremover i mit liv, ting jeg vidste og kunne mærke stemte helt over ens med kernen i mig.

Nr. 3 på den liste var ’Skab en karriere med hjerte og mening!’

Indtil da kan jeg nok bedst beskrive målet med mit arbejde sådan her; ’jeg vil være den bedste til alting, og jeg skal lykkedes uden hjælp fra nogen, for ellers er det ikke godt nok!’  Har du også haft et lignede mål – måske har du stadigvæk? Et fuldstændig overambitiøst mål, som er uopnåeligt og som sikre at det er aldeles umuligt nogensinde at være tilfreds med mig selv – FLOT Marieke…

LÆS: 'Vi har gemt kærligheden langt væk'

Senere det år postede jeg denne artikel af Frej Prahl på Facebook. Jeg var godt i gang med at finde ind til kernen og finde beviserne for at en karriere med mere fokus på hjerte og mening, var det helt rigtige for mig. For sådan er det, når man skal 'reprogramere' sine overbevisninger, så skal man finde beviser til hjernen, indtil både hjerne og hjerte kan mærke at - JA DET ER SÅDAN DET ER! 

Har du nogensinde spurgt hvorfor? Hvorfor er det vigtigt?

Det spørgsmål har jeg måtte stille mig selv mange, mange gange for at nå frem til et mere meningsgivende mål for mit arbejde; ’Skab en karriere med hjerte og mening.

Men det var også en nødvendig proces, når jeg de første 30 år af mit liv ikke en eneste gang havde spurgt mig selv; ’hvorfor er det vigtigt?’

Ikke desto mindre har jeg opnået fantastiske ting i mit liv i jagten på at være den bedste, men hvis jeg ikke havde stoppet op og stillet mig selv det spørgsmål havde det hele været forgæves.

Vi kan få os selv til at udrette de vildeste ting, men hvis de ikke har rodfæste i vores inderste drømme og vores hjerte, så drænes vi langsomt for al kraft og power og til sidst kan vi ende i et tomrum, hvor alting virker formålsløst, mørkt og trist – gnisten er væk.

Vil du også finde dit hjertemod?
Så start med spørgsmålene;  ’hvad er vigtigt for mig?’ og hvorfor er det vigtigt?’

Begynd med at give de spørgsmål kærlig opmærksomhed, så er det ligesom at puste liv i gløderne igen. Hjertet begynder at banke og du oplever følelsen af at du MÅ gøre det her.

Det tog mig 2,5 år at finde helt ind til kernen, men i dag er det er sådan jeg har det med Nr. 3 på listen; skab en karriere med hjerte og mening. Jeg ELSKER det mål, jeg kan mærke at hele min krop og sjæl og hjertet elsker det mål. Og derfor er min mission at bidrage til en mere kærlig arbejdskultur. Og det er det hjertemod handler om; at finde ind til dit hjertes mission og mærke modet til at gøre en forskel og gøre det i ubetinget kærlighed til DIG. 

Fra hjertet - Marieke Philipa Amalieh Bülow

 

Smid gerne en kommentar:

bubblemedia