Alignment-knappen

Blog27. december 2015

Kender du din alignment-knap?

I photoshop, word og powerpoint findes der en alignment-knap. Den bruger man til at afstemme objekter i et dokument i forhold til hinanden, så alt står snorlige og i balance.

 billeder/aligment1.png

Jeg har tit savnet min alignment-knap i forhold til mine kerneværdier.

Der kommer jo et tidspunkt i et hvert menneskes liv, hvor man spørger sig selv; ’kender jeg overhovedet mine værdier – hvad står jeg for – hvem er jeg?!!!’

Men det er jo ikke sådan, at når man først har fundet ind til sine inderste kerneværdier, de ting man virkelig står for og vil kæmpe for, kan så er der bare balance, ’hak ved den’, så behøver jeg ikke tænke mere på det. Sådan er det i hvert fald ikke for mig.

Nej, for hvis jeg lige er uopmærksom et øjeblik (eller et par dage) og liiiiige slipper snoren, ja så kan det ende med en stor omgang kludermor, hvor alting føles forkert, jeg bliver gnaven og irritabel, helt utrolig træt, eller jeg få lige pludselig ondt i storetåen eller en kløen i panden, ringen for ørene – og jeg kan bare ikke forklare hvorfor (mit hjerte har mange smarte tricks til at få min opmærksomhed). Kender du ik det?...

Så er det tid til at trykke på alignment-knappen ;o) 

Mange gange er det heldigvis en småjustering der skal til. Jeg skal ligesom ha strammet snoren op og centrerer mig om mine værdier igen – gøre det jeg inderst inde ved er godt for mig. Måske handler det om at tage en fridag og give mig selv lidt kærlig opmærksomhed. Det kan også være at jeg skal være bedre til at sætte en grænse over for et andet menneske eller min hund, der leger kongen på matriklen (nej det er da overhovedet aldrig sket for mig…). Nogle gange skal jeg bare ha en ekstra lang krammer af min kæreste eller bedste veninde. Så retter tingene sig ligesom til og jeg bliver igen i bedre humør og kroppen slapper igen af. Vi gør det hele tiden, nogle gange opdager vi det ikke engang, andre gange må vi mere bevidst gøre noget.

Hvad nu hvis jeg ikke ved hvad jeg står for?

Bare rolig! Dine kerneværdier forlader dig aldrig, de er fuldstændig fasttømret del af dig. MEN det er ikke altid vi kan mærke dem. Nogle gange har vi i vores iver for at opnå et eller andet – i mit tilfælde kunne det være andres anerkendelse- flyttet os så langt fra os selv, at det er svært at huske hvem vi egentlig er. Vi kan endda have lånt andres værdier, som slet ikke er vores egne. Og så får man RIGTIG ondt i storetåen…

billeder/alignment2.png 

Så er der ikke andet for end at stoppe op og mærke efter – BRUG HJERTET.

Dit hjerte er aldrig i tvivl om hvad dine kerneværdier er og derfor er det dit bedste kompas, når du skal finde hjem i dig selv. Det kan virke helt håbløst, men jeg lover dig, at dit hjerte er din bedste ven og hvis du er lidt tålmodig og lytter og mærker godt efter, så viser dit hjerte dig vejen. Så bliver det lige pludselig meget simpelt – når noget føles godt i dig, så er du på rette vej. Mærker du glæde, varme, kærlighed, nærvær, ro, kan du trække vejret helt ned i maven – så er du på rette vej – og så er det bare at sætte én for foran den anden i den retning, så er du til sidst igen i balance og hjemme hos dig selv.

Du kan jo starte med at skrive 5 ting ned, du kan gøre, som gør dig virkelig glad. Ikke noget andre skal gøre, men noget du selv har ansvaret for. Det er nemlig din fornemmeste opgave hele tiden at få trykket på alignment-knappen og når du bliver god til det, bliver det en leg.

Kærlig hilsen

Marieke

Smid gerne en kommentar:

bubblemedia